Monday, 14 April 2014

Selamat Datang Ke BikinBajuShop.Com

Adakah Anda Tercari-Cari Pembekal Baju, Perkhidmatan Mencetak T-Shirt  & Sulaman, Baju Korporat F1, Jaket, Vest, Topi, Barangan Premium, 'Corporate Gift' & 'Garment' Serta Pelbagai Cetakan Produk Peribadi Yang Lain?

YA !!Tahniah kerana anda telah berada di tempat yang betul!

Selamat datang ke laman web rasmi kami bikinbajushop.com. Mengamalkan konsep online business atau Small Office Home Office (SOHO). Perniagaan kami berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.Kami menawarkan pelbagai produk untuk tempahan seperti t shirt, baju korporat (F1), jaket korporat, topi, serta pelbagai barangan peribadi untuk dicetak untuk kegunaan peribadi, kelab, persatuan, sekolah, kolej, universiti serta organisasi swasta dan kerajaan.

Mengapa anda perlu memilih kami?
  • Kami berpengalaman dan pakar dalam bidang cetakan t-shirt dan cenderahati      korporat serta cetakan pelbagai barangan peribadi lain. Anda akan terkejut dengan kualiti kami.
  • Harga yang terbaik dan berpatutan mengikut kualiti produk yang ditawarkan dan sudah pasti terjamin mutunya. Tidak perlu membazir, kerana anda dapat berjimat di bikinbajushop.com
  • Tempahan dapat disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan. Kami juga bersedia untuk menerima urgent job daripada anda tanpa sebarang caj tambahan. Tertakhluk pada keadaan semasa operasi. Anda tidak perlu gusar akan masa tempahan anda.
  • Penghantaran percuma seluruh Malaysia. Jimat masa dan kos anda. Tidak perlu susah-susah untuk ambil sendiri. Bertambah-tambah jimat lagi kos anda.**
  • Anda boleh membuat tempahan secara online sahaja disini.
  • Dapat menjimatkan masa dan kos anda serta memudahkan urusan anda. Boleh guna duit untuk yang lebih untuk perkara penting lain.(isteri, anak-anak atau orang tersayang)
  • Perkhidmatan dan layanan mesra dari kakitangan kami.
  • Sebut harga percuma dari kami. Apa tunggu lagi? TEMPAH SEKARANG!!!
**tidak termasuk cetakan "personalize item"

T-Shirt FTK Solution Sdn Bhd, Brunei Darussalam

Selamat sejahtera kepada anda di luar sana..

Entry kali ini admin ingin kongsikan tempahan dari pelanggan kami yang nun jauh di sana iaitu tempahan dari FTK Solution Sdn Bhd, Brunei Darussalam. 

Terima kasih kepada En Yang Amri kerana memberi peluang kepada syarikat kami untuk menyiapkan tempahan anda. Kami amat kagum dengan kepercayaan anda. Walaupun dipisahkan oleh Laut Cina Selatan, tetapi ia tetap memudahkan urusan kita dengan adanya teknologi yang canggih zaman ini.kan?kan?

Pelanggan menempah baju dari Enzo. Material yang digunakan adalah Microfibre. Pelanggan mahu membuat sulaman dan cetakan silkscreen.

Jom lihat sedikit hasil kerja kami.



Baju Biru - Depan

Baju Biru - Belakang




Baju Hitam - Depan

Baju Hitam - Belakang





Akhirnya Siap Semuanya




Ha, amacam??cantik dan kemaskan hasil servis kami??Siapa lagi nak puji kalau bukan kami.hehe..Jadi, kepada anda diluar sana, jom-jom pakat email/sms/call/whatsapp laju-laju kepada kami. Kami akan menjawab pertanyaan anda sepantas mungkin.

Akhir kata, sekali lagi terima kasih kepada En Yang Amri. Insyaallah ada rezki kita berurusan lagi.

Tuesday, 8 April 2014

Tempahan Tshirt MRSM Jeli, Kelantan

Assalammualaikum / Salam sejahtera kepada anda semua.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan daripada En Zaki dari MRSM Jeli, Kelantan. Beliau menempah baju ready made dari Enzo.

Ada sulaman di bahagian dada hadapan dan silk screen di belakang baju. Kami merakamkan jutaan terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami bagi menyiapkan tshirt mereka.

Jom kita lihat sedikit hasilnya:



Kepada anda di luar sana yang masih tercari-cari tempat tempahan mencetak/sulam baju/apa sahaja sila lah berurusan dengan kami. Pasti anda berpuas hati dengan servis yang kami tawarkan di samping tidak syak lagi kami menawarkan harga yang berpatutan.

Hubungi kami segera. Faizal 010-5669637

Bye..

Monday, 7 April 2014

Jaket Eksekutif Jabatan Kecemasan Hospital Melaka

Salam sejahtera,

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan daripada Cik Hana Jabatan Kecemasan Hospital Melaka. Terima kasih kami ucapkan kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk menyiapkan tempahan anda.

Jom layan....



Kepada anda diluar sana. cepat-cepat hubungi kami segera kalau ada sebarang pertanyaan.

Bye, Jumpa di entry akan datang

Friday, 28 March 2014

Tempahan Jaket Eksekutif

Salam sejahtera,

Entry ini adalah untuk kami kongsikan jaket eksekutif. Tempahan yang diterima daripada para pelajar Kolej Profesional MARA Bandar Melaka.



Kepada sesiapa diluar sana yang masih tercari-cari tempat membuat jaket eksekutif dan lain-lain, boleh hubungi kami segera untuk pertanyaan lanjut. Anda pasti berpuashati dengan servis dan produk kami.

Hubungi:Faizal
Tel:010-5669637 (call/sms/whatsapp)
email:sales@bikinbajushop.com

Wednesday, 19 February 2014

Tempahan Baju Korporat

Salam Sejahtera kepada anda diluar sana.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan baju korporat custom made daripada pelanggan kami di Hospital Melaka.

Material yang digunakan adalah comb cotton. Ada sulaman nama dan logo Kementerian Kesihatan Malaysia di dada.

Jom lihat hasil yang telah kami buat:





Terima kasih kepada En Azmi kerana mempercayai syarikat kami untuk menjahit dan sulam baju anda semua. 

Kepada sesiapa yang masih mencari syarikat membuat baju, jangan tunggu lama-lama. Hubungi kami segera untuk maklumat lanjut di 010-5669637(Faizal).

Sekian

Friday, 20 December 2013

T-Shirt Taska Kasih Nuraisan

Salam sejahtera kepada pembaca blog ini,

Harap semuanya sihat-sihat belaka dalam keadaan cuaca yang tidak menentu ini yer..hehe..OK, kali ini kami ingin kongsikan tshirt dari Taska Kasih Nuraisan, Duyong Melaka. Macam biasa lah kalau kuantiti sedikit macam ini pelanggan hanya boleh pilih dari katalog sahaja(baju ready made).

Baju dipilih dari kalatog Enzo. Material kain comb cotton. Lembut kainnya dan sedap dipakai. Pelanggan ingin mencetak tulisan belakang menggunakan kaedah silk screen dan logo hadapan menggunakan kaedah heat transfer. Ini kerana kami yang cadangkan memandangkan logo itu memang hanya sesuai untuk dibuat heat transfer. Sulaman dan silk screen pon tidak sesuai.

Jom kita lihat hasilnya:




Ha... ini logo original Taska tersebut. Nak sulam memang tidak boleh buat, nak silk screen pon susah kerana terlalu banyak warna dan batasan kuantiti baju itu sendiri. Jadi yang sesuai adalah heat transfer. Heat transfer ni bagus kerana ia boleh mencetak seberapa warna yang dikehendaki dan hasilnya pon 100% sama seperti logo original.

Akhir sekali terima kasih kepada Teacher Nurul kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk menguruskan tshirt staff Taska puan yer.

Kepada anda yang masih tercari-cari tempat mencetak/sulam/emboss printing/heat transfer, jangan malu jangan segan hubungi lah kami segera. Kami akan membantu anda membuat keputusan yang bijak. Insyaallah.Hubungi kami di talian 010-5669637 (faizal) atau email ker sales@bikinbajushop.com





Sunday, 1 December 2013

T-Shirt Skuadron Ke 5 Rejimen Askar Jurutera Diraja

Salam sejahtera,

Apa khabar anda diluar sana? Harapnya sihat, bertambah kaya dan berjaya dunia akhirat.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan dari pelangggan kami yang jauh nun di Kota Kinabalu, Sabah. Tempahan baju ready made dari Oren Sport. Material kain adalah jenis microfibre.

Kami cetak silk screen biasa dibelakang dan heat transfer pada logo hadapan. Sebenarnya pelanggan ingin membuat sulaman, tetapi selepas membuat QC checking logo yang diberi tidak lepas atau tidak boleh dibuat sulaman. Ini kerana detail logo tersebut terlalu halus dan tidak sesuai untuk sulaman. Kalau kita buat juga nanti hasilnya tidak cantik.

So, pelanggan diluar sana, untuk makluman tidak semua logo boleh lepas untuk kita buat sulaman. Bergantung pada keadaan logo juga. Kebaikan heat transfer pula ia memang boleh cetak apa sahaja jenis logo, tidak kira sama ada berapa warna atau berapa sukar logo itu atau berapa halus detail dalam logo masih boleh dicetak. Hasil cetakan heat transfer tetap mengujakan.

Celoteh banyak tak guna, jom kita lihat hasil baju tersebut:




ok, kepada bakal pelanggan kami yang berada di serata Malaysia, jika masih mencari tempat untuk mencetak / sulam baju boleh lah berurusan dengan kami. insyaallah anda pasti akan berpuas hati dengan servis kami.

Kami boleh dihubungi dengan cara telefon/sms/whatsapp ker 0105669637 (faizal) atau email ke sales@bikinbajushop.com

 

Wednesday, 13 November 2013

T-Shirt Lekok Paper Sdn Bhd

Salam Sejahtera kepada anda semua.

Harap anda diluar sana sihat-sihat sahaja dan sentiasa diberikan kebahagiaan, kesihatan yang baik dan diluaskan rezeki seluas-luasnya. Ok, kali ini kami ingin kongsikan hasil kerja kami untuk pelanggan kami ini.

Sebelum itu terima kasih kepada En Nizar dari Lekok Paper Sdn Bhd Cheng, Melaka kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk mencetak baju tshirt anda.

Kali ini agak mudah kerana pelanggan inginkan baju ready made Oren Sport. Cetakan pun simple sahaja menggunakan teknik silk screen printing.

Jom lihat hasil cetakannya,






Akhir kata, sekiranya anda diluar sana ingin mencetak/sulaman/heat transfer/emboss printing pelbagai jenis pakaian silalah berhubung dengan kami seperti mana yang telah di lakukan oleh En Nizar kita ini. Kualiti pasti terjamin+penghantaran percuma. Pasti puas hati beb!

Sunday, 29 September 2013

T-Shirt Persatuan Siswa Niaga, KPM Bandar Melaka

Salam sejahtera kepada pembaca blog kami,

Moga tuan puan sekalian dikurniakan kesihatan yang baik dan rezki yang luas. Terima kasih diucapkan kepada Pn Dalila kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk mencetak baju persatuannya.

Material jenis cotton yang dipilih dari katalog ready made Oren Sport adalah pilihan mereka. Alhamdulillah kami dapat menyiapkan seperti yang dijadualkan.

Jom lihat hasil cetakannya:



Cetakan yang simple iaitu satu warna untuk logo hadapan dan tulisan belakang.

Kepada bakal pelanggan kami, sekiranya anda masih mencari tempat mencetak/sulaman pelbagai jenis baju, maka disini adalah tempat yang betul.Hubungi kami untuk pertanyaan lanjut di talian sama ada sms/whatsapp ke 0105669637 (faizal) atau boleh email ker sales@bikinbajushop.com

TQ..

Friday, 20 September 2013

Order Mug daripada JAKIM

Salam Jumaat kepada anda semua,

Alhamdulillah ke atas rezki Ilahi kami diberi kepercayaan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk mencetak mug mereka.

Macam biasa teknik printing yang digunakan untuk mug adalah heat transfer.


Mug telah siap dibungkus untuk dihantar kepada pelanggan


Akhir kata, terima kasih kepada Pn Siti Aliyya kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk mencetak mug anda. TQ

Saturday, 14 September 2013

T-Shirt Hampar Jaya Enterprise, Pekan, Pahang

Salam sejahtera dan selamat berhujung minggu.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan dari pelanggan kami dari Pekan, Pahang. Terima kasih kepada En Hafez kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami.

Baju kategori ready made. Dipilih dari katalog Enzo. Tugas kami hanya membuat sulaman sahaja. Sudah pasti sulaman kami amat berkualiti tinggi.

Jom lihat hasilnya.











Yeah!!ok.akhir kata kami sekali lagi merakamkan jutaan terima kasih kepada En Hafez dari Hampar Jaya Enterprise Pekan, Pahang kerana berurusan dengan kami. Kepada anda luar sana yang masih tercari-cari tempat mencetak baju, sulaman dan lain-lain perkhidmatan segeralah berhubung dengan kami.

Anda pasti akan berpuas hati berurusan dengan kami.

TQ

Thursday, 5 September 2013

T-Shirt Asrama Yayasan Selangor, Klang

Salam Sejahtera,

Tempahan yang kami ingin kongsikan kali ini adalah tempahan daripada Asrama Yayasan Selangor, Klang. Terima kasih diucapkan kepada Pn Noriani kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk mencetak t-shirt tersebut.

Baju kategori ready made. Diambil dari katalog enzo. Kami hanya mencetak dan membuat heat transfer untuk logo sahaja.

Jom lihat hasil cetakan dan heat transfer yang kami buat dan sudah semestinya berkualiti tinggi.





Kepada anda diluar sana yang mencari-cari tempat tempahan sama ada silk screen printing, emboss printing, sulaman, heat transfer, jangan malu jangan segan untuk hubungi kami di talian 010-5669637 (faizal).