Saturday, 18 October 2014

Selamat Datang Ke BikinBajuShop.Com

Adakah Anda Tercari-Cari Pembekal Baju, Perkhidmatan Mencetak T-Shirt  & Sulaman, Baju Korporat F1, Jaket, Vest, Topi, Barangan Premium, 'Corporate Gift' & 'Garment' Serta Pelbagai Cetakan Produk Peribadi Yang Lain?

YA !!Tahniah kerana anda telah berada di tempat yang betul!

Selamat datang ke laman web rasmi kami bikinbajushop.com. Mengamalkan konsep online business atau Small Office Home Office (SOHO). Perniagaan kami berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.Kami menawarkan pelbagai produk untuk tempahan seperti t shirt, baju korporat (F1), jaket korporat, topi, serta pelbagai barangan peribadi untuk dicetak untuk kegunaan peribadi, kelab, persatuan, sekolah, kolej, universiti serta organisasi swasta dan kerajaan.

Mengapa anda perlu memilih kami?
  • Kami berpengalaman dan pakar dalam bidang cetakan t-shirt dan cenderahati korporat serta cetakan pelbagai barangan peribadi lain. Anda akan terkejut dengan kualiti kami. Dijamin 400% anda akan berpuas hati.
  • Sekiranya anda, pelanggan kami tidak berpuas hati dengan produk kami, sila maklumkan dan kami akan pulangkan wang anda tanpa banyak soal. "Kepuasan Pelanggan Keutamaan Kami"
  • Harga yang terbaik dan berpatutan mengikut kualiti produk yang ditawarkan dan sudah pasti terjamin mutunya. Tidak perlu membazir, kerana anda dapat berjimat di bikinbajushop.com
  • Tempahan dapat disiapkan mengikut tarikh yang ditetapkan. Kami juga bersedia untuk menerima urgent job daripada anda tanpa sebarang caj tambahan. Tertakhluk pada keadaan semasa operasi. Anda tidak perlu gusar akan masa tempahan anda.
  • Penghantaran percuma seluruh Malaysia. Jimat masa dan kos anda. Tidak perlu susah-susah untuk ambil sendiri. Bertambah-tambah jimat lagi kos anda.**
  • Anda boleh membuat tempahan secara online sahaja disini.
  • Dapat menjimatkan masa dan kos anda serta memudahkan urusan anda. Boleh guna duit untuk yang lebih untuk perkara penting lain.(isteri, anak-anak atau orang tersayang)
  • Perkhidmatan dan layanan mesra dari kakitangan kami.
  • Sebut harga percuma dari kami. Apa tunggu lagi? TEMPAH SEKARANG!!!
**tidak termasuk cetakan "personalize item"

Wajah baru header www.bikinbajushop.com

Salam sejahtera kepada ada semua.

Yes..yes..akhirnya kami ingin maklumkan bahawasanya header blog kami telah berwajah baru.



Amacam??cantik kan?Header lama kami tu dah terlalu uzur. Sebenarnya ini bukan la hasil kerja kami. Tapi saya sub kepada pakar. Pakar dalam bab-bab grafik ni la.

Ok.macam ni.puas kami cari kat mana nak buat header ni. Kami google. Ada banyak syarikat yang menawarkan servis buat header ni rupanya. Tapi kenapa kami tertarik dengan servis dari puan fiza.(www.azhafizah.com).

Ini antara kelebihannya.
1)bayaran sangat-sangat murah.rasa macam tak percaya.biar betul Pn Fiza ni.murahnya.ini bayaran paling murah setelah saya survey lebih dari 10 syarikat.
2)Feedback yang amat pantas dari Pn Fiza
3)Design yang dibuat sangat-sangat cantik. Memenuhi citarasa kami.tak percaya?boleh klik link di atas tu lihat la antara testimoninya.semuanya cantik-cantik.

Akhir kata. Jutaan terima kasih kepada Pn Fiza. Kami sangat puast hati. Kepada anda diluar yang ingin menempah header blog boleh berurusan dengan Pn Fiza.Anda pasti berpuashati dengan servis dari Pn Fiza.sekali lagi kami ulang.ini linknya:
www.azhafizah.com

Jumpa entry akan datang..

Sunday, 14 September 2014

Tempahan Ulangan dari Taska Kasih Nuraisan

Salam sejahtera kepada semua pelanggan dan bakal pelanggan kami.

Selamat berhujung minggu. Semoga anda semua terus gembira disamping keluarga tersayang. Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan dari Taska Kasih Nuraisan Duyong, Melaka.

Terima kasih kepada Teacher Nurul kerana terus menerus memberi kepercayaan kepada syarikat kami.

Logo depan kami buat heat transfer manakala cetakan belakang menggunakan kaedah silk screen. Baju yang digunakan adalah dari katalog Enzo.

Jom lihat hasilnya:








Akhir kata, kepada anda yang ingin membuat apa sahaja jenis baju, boleh hubungi atau whatsapp kami ditalian 010-5669637

Saturday, 13 September 2014

Tempahan dari Pelajar DBF KPM Bandar Melaka

Selamat pagi kepada anda semua,

Pada entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan daripada pelajar semester 2 Kolej Profesional MARA Bandar Melaka.

Tempahan baju ready made dari katalog Enzo. Cetakan adalah jenis silk screen di depan dan belakang baju.

Harap mereka berpuas hati. Jom lihat hasilnya:




Terima kasih kepada Saudara Nazri kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami. Hubungi kami di talian 010-5669637 kepada sesiapa yang ada pertanyaan.

Jumpa di Entry akan datang

Friday, 12 September 2014

Tempahan T-Shirt UiTM-Kampus Jasin, Melaka

Salam sejahtera,

Pertama kalinya kami ingin memanjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi kerana terus menerus diberi rezeki dengan menggerakkan hati pelanggan kami untuk berurusan dengan kami. Peluang dan kepercayaan yang diberikan tidak kami sia-siakan.

Tempahan kali ini adalah dari Saudara Khairul Anwar dari UiTM cawangan Jasin, Melaka. Tempahan baju dari katalog Oren Sport. Material microfibre. Kerja kami mudah kerana pelanggan mahukan cetakan logo hadapan sahaja.

Jom lihat hasilnya:



Untuk pengetahuan anda semua servis kami ini menjanjikan kepuasan 120%. Jadi jangan rasa ragu-ragu untuk berurusan dengan kami. Hubungi kami segera sekiranya anda diluar sana ada sebarang pertanyaan.

Kami boleh dihubungi dengan cara:
1)Call/Sms/Whatsapp di talian 010-5669637
2)Email ke: sales@bikinbajushop.com

Sekian, Jumpa lagi..

Thursday, 28 August 2014

Perkhidmatan Seluruh Malaysia

Hai dan selamat sejahtera.

Kami disini ingin memaklumkan kepada anda yang bakal menjadi pelanggan kami bahawasanya perkhidmatan kami meliputi kawasan seluruh Malaysia. Tidak kira dimana anda berada kami boleh memudahkan urusan anda disini sahaja.

Malahan untuk pengetahuan anda juga, pelanggan kami ada juga dari negara Brunei.

Sudah menjadi visi kami untuk memudahkan urusan anda dengan berurusan secara online disini.

Gambar menunjukkan pakaian yang siap di bungkus untuk dihantar kepada pelanggan kami yang berada di Kota Bharu, Kelantan

Jadi, usah ragu dan bimbang dengan kami. Kami berdaftar secara sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia. Servis 200% terbaik dan pasti anda berpuashati kerana kami lah pakar yang anda cari.

Hubungi kami di 010-5669637 (faizal)

Tuesday, 19 August 2014

Tempahan Baju Korporat dari Koperasi KPMBM Berhad, Melaka

As-salam dan selamat pagi kepada semua pelanggan dan bakal pelanggan kami.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan baju korporat daripada pelanggan kami. Baju custom made dan design kami cadangkan kepada mereka. Memandangkan design seperti ini mendapat sambutan hangat, maka kami cadangkan sahaja ambil design ini. Warna kami ikut tema yang mereka kehendaki iaitu merah/hitam.hehe..

Material yang digunakan adalah jenis comb cotton. Serius, sangat selesa baju ini. Cantik plak tu..

Jom kita lihat hasilnya.






Akhir kata, jika anda yang masih tercari-cari tempat membuat baju, jangan malu untuk berhubung dengan kami. Pertanyaan anda akan dijawab dengan pantas.

Ingat!berurusan dengan kami, bermakna ia juga telah memudahkan urusan anda semua.

Hubungi kami di talian 010-5669637 atau email ke sales@bikinbajushop.com

Jumpa di entry akan datang.


Tuesday, 12 August 2014

Tempahan Baju Kelas Keusahawanan Kolej Profesional MARA Bandar Melaka

As-Salam dan salam sejahtera kepada anda semua, 

Entry kali ini admin ingin kongsikan tempahan baju custom made dari para pelajar Keusahawan KPM Bandar Melaka. Design direka oleh mereka sendiri.

Material kain yang digunakan adalah jenis cotton. Kami jahit dan selepas itu proses cetakan dengan menggunakan teknik silk screen.

Jom lihat hasilnya yang cantik itu:





OK, kepada anda diluar sana yang masih tercari-cari tempat cetak baju atau apa sahaja servis berkaitan pakaian, boleh hubungi kami. Kami PAKAR dalam cetakan dan jahitan pakaian. Semestinya anda akan berpuas hati 110% dengan perkhidmatan kami.

Tidak kira dimana anda berada, boleh juga berurusan dengan kami. Pelanggan kami buat masa ini ada diserata Malaysia..Nombor untuk dihubungi adalah 010-5669637 (faizal)

Terima kasih. jumpa lagi...




Saturday, 21 June 2014

T-shirt SDASA Port Dickson

Salam dan hai kepada anda semua, berjumpa lagi pada entry kali ini.

Terima kasih kepada adik Sabrina dari Port Dickson kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk menyiapkan baju anda.

Baju custom made, material 26 TC. Kain cotton la tu. Cantik design adik ini. Di baju juga ada cetak silk screen seperti gambar dibawah.



Akhirnya siap juga tempahan pelanggan kami. alhamdulillah





Akhir kata sekali lagi, diucapkan terima kasih kepada adik Sabrina dari Port Dickson.

Jumpa di entry akan datang..oh yer, call kami di 010-5669637 untuk sebarang pertanyaan.

tq

Friday, 20 June 2014

Tempahan Ulangan dari Advance Pact Sdn Bhd

Salam sejahtera kepada anda semua.

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan ulangan Pn Ira dari Advance Pact Sdn Bhd Kuala Lumpur. Terima kasih diucapkan kerana terus menerus mempercayai syarikat kami. Sudah pastinya kualiti kami 110% yang telah membuatkan pelanggan berpuas hati.

Baju dari Oren Sport. Pelanggan ingin sulam logo dan website dilengan. Sangat simple. Kerja pon senang. 

Jom layan gambar



Kepada anda di luar sana kami boleh dihubungi melalui talian 010-5669637 atau email kami di sales@bikinbajushop.com

Ingat kami yakin anda akan berpuashati..

Tuesday, 10 June 2014

T-Shirt Kontraktor Lanskap Istana Alam Shah, Selangor

Salam sejahtera dan dioakan anda sihat sejahtera..

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan baju custom made dari sahabat lama Pn Sri Wahyuni. Dalam diam beliau telah ada syarikat sendiri. Alhamdulillah.

T-Shirt yang ditempah adalah untuk dipakai oleh pekerja-pekerja beliau di Istana Alam Shah. Wow!! Dapat projek di Istana rupanya.

Berbalik kepada tempahan t-shirt beliau, material yang digunakan adalah jenis cotton 26 TC. Cetakan simple. Mudah dan senang untuk dibuat. Yer la kan. Baju kerja, tak kan nak buat design ala-ala superstar.hehe.Cetakan pon menggunakan kaedah silk screen sahaja. Jadi memadai dengan tulisan sahaja.

Jom kita lihat sikit hasilnya:

Depan

Belakang
Penat membungkus satu persatu

Yeah!!akhirnya siap untuk dihantar


Kami boleh beri jaminan rata-rata pelanggan kami akan berpuas hati 110% dengan servis dan produk kami. Insyaallah. Itu lah polisi utama syarikat kami.

Tak cayer? cuba la berurusan dengan kami. OK, Kepada anda diluar sana jika ingin berurusan dengan kami boleh menghubungi kami di talian 010-5669637. Boleh call/sms/whatsapp atau kalau nak email boleh email ke sales@bikinbajushop.com. 

Biasanya urusan menggunakan email lebih mudah kerana anda boleh minta sebut harga dengan menghantarkan artwork dan design untuk kami lihat terlebih dahulu sebelum kami berikan harga.

Terima kasih, jumpa di entry akan datang...

Tuesday, 3 June 2014

Baju Korporat kolej Poly-Tech MARA Tmn Shamelin Perkasa, Cheras

Salam sejahtera kepada pelanggan dan bakal pelanggan kami.

Alhamdulillah kami terus menerus diberi kepercayaan oleh pelanggan kami yang tidak putus-putus berurusan dengan kami.

Entry kali ini pula kami ingin kongsikan tempahan baju korporat dari Cik Farhana daripada Kolej Poly-Tech MARA Tmn Shamelin Perkasa, Cheras. Produk baju korporat custom made. Material baju adalah Comb Cotton. Ada tiga tempat sulam yang ingin dibuat. Cerita banyak susah nak paham, haaa jom kita layan hasil kerja tangan kami.

Setelah dijahit dan disulam ini lah hasilnya:

Pandangan Depan

Pandangan Belakang

Setelah beberapa minggu menjahit dan menyulam akhirnya dapat juga kami siapkan mengikut jadual dan seperti yang dijanjikan kepada pelanggan. Harap Pelanggan kami berpuas hati.

Siap bungkus dan tunggu masa untuk dihantar
Akhir kata, seperti biasa kami ingin mengingatkan kepada anda yang masih tercari-cari tempat membuat/menempah apa sahaja jenis baju dan lain-lain produk boleh lah berhubung terus dengan En Faizal di talian 010-5669637 (Boleh sms/whatsapp/call). Anda juga boleh email ke sales@bikinbajushop.com

ANDA PASTI BERPUAS HATI DENGAN SERVIS KAMI. 100% mudah dan boleh dipercayai.

Jumpa lagi di entry akan datang.


Monday, 19 May 2014

Baju Korporat Asrama Yayasan Selangor, Klang

Salamat petang dari kami untuk anda semua. Alhamdulillah bersyukur ke atas Ilahi kerana terus menerus syarikat kami mendapat kepercayaan pelanggan bukan sahaja di Melaka malahan di serata Malaysia termasuk Sabah, Sarawak dan Brunei.


OK, entry kali ini adalah berkenaan baju korporat yang ditempah oleh Pn Noriani untuk pelajar-pelajar Asrama Yayasan Selangor, Klang.


Baju ready made dipilih dari katalog Thumb. Material untuk baju ini sudah semestinya jenis comb cotton. Kami hanya menjalankan tugas untuk membuat cetakan heat transfer dan sulam sahaja.

Jom lihat hasilnya:

Depan

Belakang

Huh!banyaknya nak bungkus

Alhamdulillah siap untuk dihantar
Akhir kata, terima kasih sekali lagi kepada Pn Noriani kerana membuat tempahan ulangan dengan syarikat kami.

Kepada anda diluar sana, yang masih terfikir dimana ingin membuat tshirt/baju korporat/jacket dan lain-lain lagi jangan tunggu lagi. Hubungi kami segera. Anda pasti PUAS HATI dengan PERKHIDMATAN kami. PERCAYALAH!!..Terbaik 100% dari kami.


Hubungi kami di 010-5669637 sms/call/whatsapp atau email kami di sales@bikinbajushop.com

Bye...




Sunday, 11 May 2014

T-Shirt Custom Made SMSD

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada anda luar sana,

Pagi yang hening, kami bercuti hari ini.Ahad kan? Sempat la kami update mana yang patut. OK, Entry kali ini berkisar tentang tempahan baju custom made pelanggan kami dari Terengganu. Selepas perbincangan yang panjang akhirnya kata sepakat telah sepersetujui.

ini lah baju yang akan dibuat dan Artwok untuk pengesahan pelanggan kami:




Material yang digunakan adalah TC. Ada silk screen di lengan, dada depan dan wording dibelakang baju. Harap pelanggan berpuas hati dengan hasil jahitan dan cetakan kami. Ada baju lengan panjang dan ada yang lengan pendek. Jom lihat sedikit hasilnya:

Depan

Belakang

Haaa..Ini baju yang menunggu masa untuk di hantar

Sudah semestinya kami mementingkan kualiti. Pelanggan pasti akan berpuas hati dengan perkhidmatan kami.


Jadi apa tunggu lagi, kepada anda yang masih tercari-cari tempat buat baju tu boleh hubungi kami segera. Jangan kisah pasal lokasi, walaupun anda jauh nun disana tiada masalah pada zaman teknologi ini. Kalau anda pembaca tegar blog kami, pasti anda dapati pelanggan kami sebenarnya bukannya dari Melaka sahaja malahan seluruh Negara. Penghantaran FREE(tertakhluk pada terma dan syarat).Juga jangan ragu-ragu dengan kami. Kami adalah sebuah syarikat yang sah dan berdaftar dengan SSM. Tempah lah dengan kami kerana berurusan dengan kami memudahkan urusan anda juga sebenarnya.


Akhir kata, sebelum terlupa terima kasih kepada En Syazwan dari Terengganu kerana sudi berurusan dengan kami.

Bye.


 

Saturday, 10 May 2014

Tempahan Tshirt KEMAS Felda Jelai 2

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Entry kali ini kami ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada En Kamal dari KEMAS kerana memberi kepercayaan kepada syarikat kami untuk mencetak bajunya.

En Kamal memilih baju tshirt dan baju muslimah daripada katalog Enzo. Pada perbincangan awal beliau inginkan baju warna maroon. Jadi tugas kami untuk mencadangkan baju yang patut dipilih. Yang penting En Kamal ingin baju tshirt untuk lelaki dan baju muslimah mesti sama warna. Sebaik ada warna baju yang iras-iras.Alhamdulillah..

Jadi tak susah. Design pon mudah iaitu sulam logo KEMAS dan belakang cetak silk screen. Jom lihat hasil yang kami buat.







Akhir kata, kepada anda yang masih tercari-cari tempat mencetak/sulaman pelbagai jenis pakaian, sila lah berurusan dengan kami. Pasti anda tidak akan menyesal kerana mendapat servis terbaik 100% dari kami.

Ada sebarang pertanyaan hubungi kami di talian 010-5669637 atau boleh email ke sales@bikinbajushop.com. 


Biasanya email anda akan kami balas secepat 1 minit setelah kami terima dan paling lewat pon kami akan balas dalam masa 30minit. Servis kena pantas, sebab tu pelanggan suka. alhamdulillah..eh!sebelum tu terima kasih sekali lagi En Kamal.

Bye, Jumpa entry akan datang.

Monday, 28 April 2014

T-Shirt Tanpa Printing Pn Hasrina, Sabah

Salam sejahtera kepada anda diluar sana,

Entry kali ini kami ingin kongsikan tempahan t-hirt tanpa printing oleh Pn Hasrina dari Kunak, Sabah. Tempahan dari katalog Enzo.



Terima kasih diucapkan kepada Pn Hasrina kerana sudi berurusan dengan kami. 

Kepada anda diluar sana, jangan tunggu lagi. Hubungi lah kami segera. Anda pasti akan berpuas hati dengan servis yang kami tawarkan.

Monday, 14 April 2014

T-Shirt FTK Solution Sdn Bhd, Brunei Darussalam

Selamat sejahtera kepada anda di luar sana..

Entry kali ini admin ingin kongsikan tempahan dari pelanggan kami yang nun jauh di sana iaitu tempahan dari FTK Solution Sdn Bhd, Brunei Darussalam. 

Terima kasih kepada En Yang Amri kerana memberi peluang kepada syarikat kami untuk menyiapkan tempahan anda. Kami amat kagum dengan kepercayaan anda. Walaupun dipisahkan oleh Laut Cina Selatan, tetapi ia tetap memudahkan urusan kita dengan adanya teknologi yang canggih zaman ini.kan?kan?

Pelanggan menempah baju dari Enzo. Material yang digunakan adalah Microfibre. Pelanggan mahu membuat sulaman dan cetakan silkscreen.

Jom lihat sedikit hasil kerja kami.



Baju Biru - Depan

Baju Biru - Belakang




Baju Hitam - Depan

Baju Hitam - Belakang





Akhirnya Siap Semuanya




Ha, amacam??cantik dan kemaskan hasil servis kami??Siapa lagi nak puji kalau bukan kami.hehe..Jadi, kepada anda diluar sana, jom-jom pakat email/sms/call/whatsapp laju-laju kepada kami. Kami akan menjawab pertanyaan anda sepantas mungkin.

Akhir kata, sekali lagi terima kasih kepada En Yang Amri. Insyaallah ada rezki kita berurusan lagi.